Прегърбен, залезът
в деколтето наднича.
Кога ще изгреят тези луни!
За мен си ти...
На покрива - Карлсон,
под покрива - Ромео.
Изгубих те в окото
на тайфуна.
Малка галера съм аз.
Закачих се на вятъра,
а той -
роклята ми съблече.
Какво ще правиш
с нивата ми!
Ще ореш или ще сееш?
Бели поли вдигам.
Лицето ти -
в белота.
В обраслата ти долина
изгубих чувствата си.
Диря утрото.
© Павлина Петкова Все права защищены
с намигванка
Всъщност ми звучат поотделно всички и лирическата е нишката, която ги свързва.