Избираш си роля,
(и ти като мен)
може би живееш
в съня си студен.
Един ден си клоун,
следващ - трагик,
днес в мене си влюбен,
утре си циник.
Маските сменяш,
лицето си криеш,
сигурно нощем
срещу луната виеш.
По-добра не съм,
признавам,
днес кучка съм,
утре всичко ти давам.
Днес те обичам
като очите си,
утре те оставям
да пиеш сълзите си.
Заклевам се,
и двамата ще ни боли.
Да не кажеш,
че не те предупредих!...
T.R.
© Теодора Арнаудова Все права защищены
като очите си,
утре те оставям
да пиеш сълзите си. Истина