Мелодия
Докосна я –
тя нежно ти отвърна,
притисна я –
в очакване утихна,
подръпна я –
гласът ú те обгърна,
погали я –
мелодията бликна...
Увлече се и грубо я издърпа -
акордната хармония
прекъсна,
обидена, китарата ти сбърка,
а струната изстена и
се скъса.
Ще сложиш нова –
лесно, без съмнение,
ще я настроиш –
няма нищо сложно,
ала дали туй
чудно вдъхновение
ще се завърне –
виж, това е спорно...
... Със сигурност така е и в живота:
като във музиката –
и във любовта,
най-хубави мелодии се раждат,
когато инструмент е
нежността...!
© Любител Все права защищены