26 июн. 2016 г., 02:56  

...Мелодия... 

  Поэзия » Любовная
427 1 10

 

 

 ...Мелодия... 

 

Нека композираме песен

с ритъма на гласа ти,

акомпаниран от въздишките ми...,

със нотите, очертаващи живота,

и инструментите на сърцето...

чуй как пианото звънти

ту тихо, ту високо...

и хармонията по средата...;

чуй как цигулката и арфата

нежно докосват всяка струна,

и разкриват всички сънища и мечти;

чуй как китарата и барабаните

откриват всеки един тон,

в който е потънала душата

и как органа те кара да трепериш...;

чуй всяка една мелодия,

всяко нейно оръдие...

 

И да я изпеем в нощта

но не просто двамата,

а заедно в едно...

И нека с нея се сгушим под небето

и луната да ни бъде свидетел,

както и звездите са ни пазители...;

Тази мелодия на любовта

това чувство разболява,

но и всичко ни лекува,

освен нея самата...;

като маслото в огъня,

като прераждането

в огъня и от пепелта...

 

Композираме я ние тази песен

и пеем я заедно,

и след като слънцето

се покаже, за да изгрее,

и след като гласът ни,

заплашително прегракне,

но той не ще се умори да възпява,

не може просто да заглъхне,

не може и не ще се умори...,

 

И когато луната

разбере за това,

самата тя изтощена

ще се чувства

от нашата любов

защото сама няма

да успее да я освети,

както тази наша мелодия

нея...!

 

 

 

© Лили Вълчева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??