Мен ме мъка мъчи.
Тежка, моя красива мъка.
Не питай за нея,
не мога да кажа.
Искам да я скрия,
но не мога.
Моето лице е огледало в черна рамка.
И това лице икона е
и маска кукерска.
И това е моето лице.
И този, който е във мен,
е негово лице.
Но аз не крия го
и то е мое.
Не ме е срам от него
и горд съм,
че не ме е срам.
© Асен Все права защищены