Мигла в сърцето
Със нежни пръсти
влюбено момиче
докосна раната,
но тя се разкърви…
докосна струните
на бялата китара,
от нея рукнаха
безброи сълзи
* * *
В гърдите болка,
на устни песен,
претръпна лъжеща душа
и знам, ще падна
в Живота бесен,
шега и кикот
за зла Съдба…
* * *
А носим в себе си
два остри ножа,
един за другите
един за нас.
Господ ни гледа
от свойта ложа
и смее се на всички с глас…
02.06
13.01.2008
© Манол Манолов Все права защищены