И двамата сме остарели,
макар и същите сега,
косите ни са побелели,
обичаме се, но с тъга.
И мъчим се да се измамим,
че любовта е в нас,
по навик любим и се галим,
шепнейки с престорен глас,
"обичам те" ми казваш ти
и сякаш търсиш потвърждение,
не искам да се лъжем, разбери,
достатъчно сме в прегрешение,
избяга радостта от нас,
забравихме и как се плаче,
остана само похабена страст,
единствено която тачим.
© Динко Милев Все права защищены