Часовникът тиктака.
Стрелките лющят циферблата.
Затварят поредния кръг -
траектория, добре позната.
Не чувстваш, че всеки кръг,
всяко "тик" и всяко "так"
заключват в себе си секундите
на твоя живот.
Малко по малко се стопяват
и оставят краткотрайна следа,
като снежинките кацнали
на мокрия асфалт.
Лято, зима..
после пак..
Нямаш време! Не осъзнаваш ли?
Мимолетност е животът ти,
а ти го губиш в онзи кръг.
Само съдиш и нараняваш,
забравил си какво е да прощаваш.
А някой ден ще съжаляваш,
но секундите ти ще ги няма.
Ще са заключени в стрелките
на часовника, отдавна вече спрял.
И ще съжаляваш, че звука му си забравил
... тик-так...
© Сюзън Смърт Все права защищены
Да си вземем поука!
Привет!