15 дек. 2007 г., 00:14

Миниатюри за зимния вятър 

  Поэзия » Пейзажная
700 0 22
               Люта зима

Навън страшна хала фучи,
дървета превива доземи.
Пристига най-люта зима,
най-солидна лакомия.
Като бърза хищна птица,
жестока снежна кралица!
Пронизва яко и сияе,
тя милост и скръб не знае.
Погубва злобно с усмивка
и с пряспа някой затиска.
Ей, смили се, не прави злини,
в добра фортуна се превърни!

© Мариола Томова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??