Мир
Аз написах писмо -
едно бяло писмо,
и го вързах с балон -
един шарен балон.
То политна самó
в едно синьо небе.
И от моя балкон
аз му махам с ръка.
То политна самó
из широкия свят.
И копнеят за него
всички хора и аз.
Аз написах писмо -
едно бяло писмо,
и го вързах с балон -
един шарен балон...
24 януари 1986 година
гр. Търговище
© Надежда Маринова Все права защищены