Звездното небе примига,
месечина рог надига.
Под снега жита се гушат,
приказка неземна слушат.
Благодат над таз страна,
мирна Коледа добра!
Над елите заскрежени
с бързокрилите елени
Дядо Коледа пристига
и шейната облак вдига.
Благодат над таз страна,
мирна Коледа добра!
От джуджета работливи
носи кош с играчки живи,
на децата изненада,
за труда ни са награда.
Благодат над таз страна,
мирна Коледа добра!
Старецът заръчва благо,
от сърце, да му е драго,
да се учим без умора,
да сме бащина опора.
Благодат над таз страна,
мирна Коледа добра!
© Светличка Все права защищены
Мирна Коледа !