В конкурс за миска ще я водя -
персийка е, кълбо от косми,
не знам какви са и очите,
но гордо шубата си носи.
Осанка като на тигрица,
уши наостри ли, е бясна,
да дращи само как обича -
тапетите ми са нещастни.
Със мен вечеря – все отсреща,
аристократка го раздава.
Ах, тази котка, беше грешка -
заостря нокти на дивана.
Мушкатото е само чекор,
а нощем как да спя от тая,
във три без пет е като шемет,
а в шест налага се да ставам...
Та, казвам, миска ще я правя
и без това си е надута.
Дано да я хареса някой,
харизвам му я за минута.
Че както тръгнало е скоро
ще изтрещя и на разходка
в студена януарска вечер
с калпак ще ходя, вместо с котка.
© Геновева Симеонова Все права защищены