Мислителят
Прероденият BG мислител на Роден
стои пред Билла, Метро, Кауфланд,
Сани...
Със празен джоб, с блуждаещ поглед
мисли какво да купи,
за да се нахрани...
Ако Роден го бе изваял черен,
на принципа на мангафара верен,
за да нахрани децата си гладни,
би могъл и нещо да открадне!
Ала Роден го изтипосал бял.
Да крадне с тоя цвят не би посмял!
От тежки мисли главата му кипна!
Ръка отпусна, сви я във юмрук.
Май пак ще му наложат
да я използва като чук...
Минете, моля, покрай Билла, Метро
Кауфланд и Сани!
Порадвайте му се на гащите
съдрани...
Не знае неговата мила
и грижовна Билла,
че в портфейла му гнездо
змия-усойница е свила...
© Петър Петров Все права защищены