На митинг, хората са смели
Мислят, към доброто да вървят
Имат някакви, неясни цели
Искат времето да завъртят.
Така ще бъде само на площада
Уверени, задружни ще крещят
Утре, законът без пощада
Ще ги накаже, дори и задържат.
Отдавна на прогреса е известно
Беден ли си, искаш ли права
Прекършен си, това е лесно
Опонентът не държи - слова.
Неравенството, движи страховете
За власт, надмощие над враговете
Готови са, да скършат раменете
"Най-верните" на народа - Синовете!
© Мария Николова Все права защищены