Хората мъчат се да оцелеят,
свързват двата края едвам,
вместо достойно да живеят -
от мизерията им ги е срам!
А има и други - по-щастливи,
те за тяхна сметка богатеят,
кожодери, вълци грабливи,
на техен гръб те живеят.
Съвестта ми ме мъчи -
чувам аз как страдат,
как бедният се гърчи
и така докато пада.
А "съвестите" блеят, спят,
на слепи, глухи се правят,
вместо бедния да защитят -
за мъката му те "забравят".
Нищо не ги трогва, вълнува,
освен собствения интерес,
затова бедният ще мизерува
в тая държава утре и днес!
© Георги Все права защищены