Млад шофьор
С бая рушвет и много зор
най-после станах шофьор.
Листовки, кормуване - известен край!
Книжката е в джоба, живота е рай!
Веднага изкарах от гаража
тая, на която ,,карах стажа,"
мойта любима лимузина -
раздрънкана брантия от чужбина.
Блажено седнал, с мръсна газ,
потеглих яко, направо полетях!
Приземих се бързо в тайната зона
на хора с униформи, хора на закона.
С очила черни на очи
място за стоп ми сочи
катаджия със своята палка.
Ама здравеняк, яка тупалка.
Примигвам над стъклото свалено,
чупя устни, гледам нажалено.
С документите на ачик место
тайничко пробутвам петдесет евро.
Тупалката с поглед ме гали.
Прибира ги леко, после ме хвали:
,,Браво! Млад, а главата му мели
за какво тук сега сме го спрели!"
© Никола Яндов Все права защищены