МЛАДОСТ
От стар календар младостта натежава.
Лист цветен добавя посребрени коси.
Преминах със стъпки през огън и жар.
Животът прелита по гребена - на вълната.
Със сито пресявам доброто от злото.
Във шепа събирам сърцата добри.
В живота приятел на път не оставям.
Красив е денят ми - заличава беди.
И пак календара намига в нощта ми.
В танц нестинари - младостта надиграват.
Стъпките водят през урви, чукари.
Любовта е приятел. Ликува света.
© Крисимира Найденова Все права защищены
В живота приятел на път не оставям...Ето тогава младостта е изживяна по-най-добрия начин! И води по верния път нататък...