Много рано
Много рано
мина снегоринът
и ни хвърли
вляво
или
вдясно.
Просто ни разчисти,
за да минат
жадните за власт
и за богатство.
Тъжно е
в канавката,
приятел!
И е страшна
нашата Голгота.
Пътят е до нас,
но ще ни смачкат
на мига,
щом стъпим
на платното.
Струва си
все пак да се опита -
даже след това
да ни е криво.
Крачка, две
и все едно излиташ...
Много рано
мина снегоринът.
© Александър Калчев Все права защищены