След глътка въздух - мълчание...
многоточие, дъх, обещание.
Недописани мисли, терзание...
нарисувани птици - желание.
Художници, пъстри картини,
певци многолики - празнуват...
Животите - семпли градини,
в които творците рисуват...
Замечтаното бяло на облака,
изтъгувано синьо морето...
Разплакана черната сврака,
притихнало в огън лалето.
Зажаднелите пролетни макове,
уморените жарки поляни,
закъснелите есенни влакове,
побелелите зимни бръшляни.
Рисуващи глътки мълчание,
изтерзани, недописани мисли...
Палитра, любов, обещание...
Многоточие живота осмисли.
© Белисима Все права защищены