11 апр. 2010 г., 22:31  

Мое дете 

  Поэзия
967 1 3

 

МОЕ ДЕТЕ

 

Очите ти плачат или се усмихват,

очите ти молят или се гневят,

в очите ти светлината е стихнала,

в очите ти, мое дете, е светa.

 

Когато протягаш се леко на пръсти

и руква по устните бисерен смях,

когато във плач главица отърсиш -

в сълзата кристална е целият свят.

 

Виждам в очите ти себе си, свята.

От мене започва за тебе светa.

Как стига ти само  песен изпята

безгрижно да гушнеш вечер съня!

© Екатерина Димитрова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??