Враг бъди на всякакви доктрини,
тайни планове за бъдещи войни.
Честно си живей в простори сини,
тоз живот гради го само с добрини.
Мисъл чиста мъдро да те води-
слънце да ти бъде в мирен небосвод.
Таз идея твърдо с теб да ходи
с крачката на устремения народ.
Честно си живяло в двата века.
По- добре билО си, но сега си зле.
Днеска губиш своята пътека,
падат птиците с пречупени криле.
Нещо все пак трябва да оставиш:
писан с много мъка и от теб завет.
Дялан камък нейде да поставиш
за добро начало, здраве и късмет.
© Никола Апостолов Все права защищены