26 дек. 2009 г., 13:17

Моето коледно желание... 

  Поэзия » Другая
681 0 4

Душата ми пълзи, омачкана във пясъка,

като хартия хвърлена в боклука,

 помилвана единствено от вятъра -

eдинственaта й добра сполука…


И пясъкът отхвърля детските ръчички, 

сълзици текват от очите малки

и гледам ги: събрали са се всички -

копнеят да са най-добри другарки…


А после виждам сърчица мънички,

копнеещи за светъл лъч надежда…

Ах, Боже, колко са добрички -

недей главиците им тъжно свежда…


На всички тъжни, Боже, дай утеха,

на всички бедни - от духовното богатство…

И нека никой никому не търси сметка,

да няма във човешките очи злорадство…


На всяко същество дари любов безкрайна,

да подарява всяка капка на събратя в нужда -

тогава Коледа ще бъде приказно омайна…

Виж там! Духът й вече се събужда!

© Симона Гълъбова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??