TE>Виждам изсъхнала трева
Виждам мъртви цветя
Виждам килим от цветя
Виждам голи дървета
А преди не беше така
Водата не беше така студена
Небето не беше бледа сянка
Защото есента не беше дошла
Искам да напусна тази картина
Да отпусна свободно рамене
И да се потопя в моето море
Танцуващо с моето небе
Да го гледам-
Тъй синьо
Тъй просторно
Тъй красиво
Тъй безкраино
И колко необятно е
Изпълнено с хиляди криле
И волни ветрове
и как рисува моето море
Дом е то на малка рибка
Дом е то на скачаща скаридка
Дом е то на красива мида
Дом е то на всяка раковина
Майка е на силни ветрове
Майка е на стръмни брегове
Майка е на горди кораби
Майка е на плаващи моряци
...........
В безкраиността
Танцува една сълза
Разчупена на две
Тя рисува моето море
Играещо с моето небе
© Валентина Все права защищены