Когато сутрин до теб се събудя,
не ставай, преди да откриеш зората
в очите ми светли, от теб озарени.
Огледай се в тез езера кехлибарени,
отпий от топлината им мека,
целуни ги и ги обичай,
че те ще те водят през бури житейски
и ще останат ярки във мрака
на болка и слабост, и сивота.
© Ели Все права защищены