Извинявам ти се, ЖИВОТ! Моля за прошка!
Не Ти си виновен! Не Ти роди злобата мощна!
Не Ти ни раняваш до кръв!
Не Ти ни запримчваш в позлатена връв!
Прости ми, Живот! Господар на всичко, що има душа!
Най-после разбрах! Аз дълбоко греша!
Ти си смисълът на всяко рождение!
Ние сме хора! Последно твое творение!
Ние раждаме злото!
Пренебрегваме всяко твое предупреждение!
Вместо себе си, виним Живота,
че е изпълнил дните ни с жестокост!
... Моля те, Живот, прости ни!
Да се осъзнаем помогни ни!
© Маргарита Ангелова Все права защищены