Изкъпете я в мляко
нека белите струи текат,
чисти в своята животинска святост.
Изцелете и най-малката ерес,
под най-ранното слънце.
Вземете я за ръка,
кажете и че няма нищо,
за да не плаче за разлятото мляко.
Пръснете!
Куршуми от чисто сребро.
Стрийте!
Костите и в хаван.
Строшете!
Бутилки от вино в краката и.
Нека зелено стъкло
блести по ръцете и.
Да бъде.
Нека млякото тече,
нека струи надолу,
все надолу по древната трева.
© Цецо Все права защищены