Благодаря Ти, Боже наш,
прекланям се пред Твойта
съвършена сила,
отдавам себе си на Твойта воля,
на Твоята любов, на Твоя страж!
Един си Ти за мен
във Троицата Свята и над всичко,
утеха и стремеж в едно,
надежди и върховна сила,
родили се от Твойте личби,
криле, простор във моя полет,
желание за обич към света,
към близките сърца,
към всичко свидно, мило!
Пази ме от лукавите капани,
от куха, съблазнителна фира,
която със фалшиви кривини ни мами
и с ароматът на заробваща шира!
Изказвам мойто съкровение,
изричам мойта собствена молитва,
разкривам свойта вяра в истинско спасение,
очаквам истината, правдата, мига повратен
да съзра кинжалът-истина, че идва
за чаканото животворно изцеление,
мигът, когато Твоето дихание и Твоят свят
ще ни изпълнят и ще литнем!
гр. София, 04.02.2015 г.
© Димитър Христов Все права защищены
няма да останат празни очакванията ти! Нека Той благослови молитвата ти, която си превърнал в едно истинско духовно стихотворение!Поздрав от
сърце и прекрасен ден!