9 нояб. 2014 г., 21:48

Молитви за теб 

  Поэзия » Другая
435 0 5

На М.

 

А моят дом е божият олтар

и в него ти - единствена икона.

И тука няма поп, и ни клисар,

а покривът отгоре е амвона.

 

Мирянинът - единствен - тук съм аз.

Смирен и тих пред тебе все заставам

и тихо - изговаряйки на глас,

молитвите да казвам не преставам.

 

За здравето отправям аз молба

за теб, за мен и за децата - двете.

И няма място тука за хвалба,

но ти за мен си най-небесно цвете.

 

Домът за мен е като божи храм

и тука ти си негова царица.

И туй отдавна вече си го знам,

че ти за мен си златната парица.

 

Отправям по една молба на ден

и между нас любов да се вселява.

Да е така живота подреден,

че щастие над нас да превалява.

 

Орлицата си ти във този дом.

Под твоето крило сега сме всички.

Реката пазиш храбро от разлом,

а ние сме ти попови лъжички...

© Никола Апостолов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Благодаря Ви, Приятели за прочита, коментариите и оценката!Радвам се, че харесвате написаното!И аз ви поздравявам от сърце и Ви желая хубав и творчески ден!
  • Браво!Това е най-искрената семейна молитва която съм чела до сега! Няма съмнения, написана от душа и сърце!Оценявам !
  • Поздрав на Нея, на теб и всичките ви попови лъжички!
    Дано молитвите ти бъдат чути, защото не искаш много!
  • Моите почитания!Поздрав от сърце!
  • Прекрасна творба отново!Поздрав и лека нощщ!
Предложения
: ??:??