МОМЧЕТО
Момчето съм, на което се сърдиш понякога,
а после държиш за ръка.
Аз съм момчето, останало мъж на дълга -
нося те над беда и река.
Аз съм момче, бия се с вятърни мелници,
а после сам си лекувам раните.
Сега домът ми е станал дом за отшелници.
… Аз съм момчето, което бие камбаните.
© Мимо Николов Все права защищены