Морето живите обича,
а мъртвите изхвърля на брега.
Едно момче, ах, едно момче
морето не изхвърли на брега.
Остана само шапката позната
да се белее над сините вълни.
Момичето обичаше младежа,
а младежът - всички хубави жени...
До дъното претърсиха морето
с пръсти, посинели от студа,
но не намериха момчето, което
морето не изхвърли на брега.
© Дидони Все права защищены