13 мар. 2016 г., 23:28  

Момчето, което обичам 

  Поэзия » Любовная
330 0 7

Момчето, което обичам, замина далече.

Остави съня ми по клепките да сълзи.

Момчето, което обичам, наместо фенерче,

когато се връща при мен, ще му светят луни. 

 

Момчето, което обичам, е волният вятър.

Не можеш го върза, не можеш дори да го спреш.

Момчето, което обичам, се връща със лято,

дори ако вънка виелицата сковава със скреж. 

 

Момчето, което обичам, с търпение чакам.

Защото му вярвам, защото е мойто момче.

За него открехната леко оставям вратата
да вижда за него как огънят черга тъче.

 

 

 

Публикувано във в. Уикенд 13-19 август 2011

 

© Павлина Гатева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??