24 июл. 2009 г., 00:57

Момиче 

  Поэзия
503 0 11

Зряла праскова, мъхеста, сочна,

в летен зной обещаваща хлад.

Виж, ръце се протягат да почнат

твоя сладостен плод да крадат.

 

А с усмивка една, дяволита,

ти на всеки сега обеща

да опита, от теб да опита,

устни-жар да накваси в нощта.

 

И от тебе мъха ще изтриват,

твойте клонки ще чупят ръце,

ала нейде в голямата нива

от костилката никне дръвце.

 

Гинка Гарева

© Гинка Гарева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??