6 мая 2005 г., 19:44

Монах 

  Поэзия
860 0 0

          В старата обител скромно, тихо ти живееш,

         отдал сърцето и душата си завинаги на Бога...

         Отхвърлил тленното – за блясък не милееш.

         И молиш се на Него до пълна изнемога.

 

         И чудя се какви слова отправяш ти горещи,

         очакваш ли да стане чудо -  велико и голямо?

         Дали молитвите ти чуват само догарящите свещи,

         а Той гледа те само от иконата кротко и нямо?

 

         Не зная...Но помоли го днес мен да ме предпази

         от всяко зло чувство и мисъл, и човешката злоба!

         Не искам в мен да се вихрят на мътни талази

         чувства черни, стремежи за тлен - до края и гроба!

        

         И дано Той чуе молитвата ти толкова гореща

         и прати знак на благосклонност в миг един.

         И ако някой някого с любов и радост го посреща,

         ще знам – чудото е станало! Амин!

          

         07.01.2005 г.

        

© Валентин Кабакчиев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??