Живота като монета,
златна сребърна или от мед,
със ръка подхвърлена към небето
върти се в измисления свят.
Монета с две лица различни,
а същността им е една ,
ти и аз улисани в мечтите,
въртим се завъртени от една съдба!
Нагоре полетяла тя,
нагоре с устрем и мечта,
развърта се в живота и го намества
докато се спре и смени двете си лица!
Живота мъничка монета,
с две мънички лица,
във въздуха върти се,
и върти се,
развъртян от великан съдба!
Максим Велков
© Максим Велков Все права защищены