8 июн. 2024 г., 07:25

Монитор 

  Поэзия » Свободный стих
313 0 0

Монитор

 

Светът слънчев картини показва,

Монитор са те чрез прилики,

Сходни черти и прояви.

Човек гледаш един, на друг прилича

Той.

Това, което гледаш ти сега, история е,  

Инфо за друг човек, на първия подобен.

 

Гледай, гледай тоз монитор,

Да гледаш се учи, мислѝ, изводите

Направи. Природата с картини говори.

Тя говори за пространства, за сценки

На пространства други.

 

Кръговете. От тях се всичко състои.

Кръгове, в които всичко има - пълнота.

 

Комплекс от всички елементи

Съдържа всеки кръг. Кръгове в

Пространството и времето това са.

60 километра, ил 100. 60 минути, или

100. Всичко се върти, всичко се

Повтаря, гледай и мисли. На 

природата езика изучавай.

 

В монитора на пространството сега,

Ил на пространства други, изучавай

Елементите попътни. Има знаци

Хармонични там, радост и привет.

Има и тревожни знаци - храна това

Е за ума. Светът на слънцето монитор

Направи, вземай мерки, и мисли.

Действай непрестанно вън и

Вътре, - съзерцавай, душата си храни.

 

Така боговете действат, с мисълта.

Мерки вземат боговете. Действат.

С мисъл, с поглед, благославят

Боговете, и наказват леко. А човекът

Какво е - бог в процес, във път е

Той, и към своя бъдещ бог - образът

Бесмъртен свои ще се приближава, чрез

На монитора съдържащи се в него - 

чувства-мисли.

 

Импулси за душата се съдържат там.

Силна тя ще стане - чрез храната,

Чрез " тревата" - елементи на картини

От монитора прекрасен. Тук е той,

На разстояние само - една протегната

Ръка, и на крачка се намира той

една, ил две ил може десет. 

Гледай и мисли.

 

На боговете що да гледат могат, 

И които мислят без да мислят

Слава. Те подобието са изучили

И в монитора да гледат отдавна

Започнали са те. И затова - само гледат

И да мислят много без-, просто знаят.

 

Не е светът толкова многообразен

За боговете, за човеците, които

Са разбрали и познали тоз монитор.

Монитора на Хорс, и на майката,

Прекрасната природа.

 

Слава на Велес, на тоз един от

Боговете, и на монитора негов.

 

Ура

 

Лесничея

© Леснич Велесов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??