25 авг. 2024 г., 02:40

Моралът ще стои отново прав 

  Поэзия
85 0 0

Кажете ми, приятели поети.

Защо сме разделени? Аз не знам

не стигат ли вълшебните куплети

за общия строеж на нежен храм?
 

Кажете ми защо сме тъй далечни?

Защо от топлината си страним?

Оставаме със словото си вечни,

но връзката в „семейството“ рушим.
 

Кажете ми защо се отчуждихме?

Защо се изолирахме без глас?

Копнежите приятелски изтрихме.

Обръщам се, приятели, към Вас.
 

Кажете ми, приятели поети.

Какъв е поетичният ни нрав?

В играта ни местата са заети.

Моралът ще стои отново прав.

© Димитър Драганов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??