Вълните шепнат в пясъка лъжи
за чистата любов в нощта родена.
Как сбъдват се красивите мечти.
Сълзата щастие изгаряща, солена.
И гали бризът голите тела.
Очите търсят обич сред звездите.
Морето е свидетел на това,
че има плът, но няма ги душите.
Брегът е вече с есенната пустота.
Вълните с ярост се разбиват.
Разветите коси от вятър самота.
Мечтите сиви облаци обвиват.
Ти приеми морето е това.
Вода достигаща безкрая.
Създадена от Бог творба.
Картина на Земята и на Рая.
© Гедеон Все права защищены