15 дек. 2012 г., 21:03

Морето, на което се молим 

  Поэзия
631 0 2

Най-странното море е любовта,

вълните му са яростни и диви,

разбиват и гранитната скала.

Удавниците в него са щастливи.

 

И никой не мечтае за брега,   

попадне ли веднъж случайно в него.

Най-исканият остров е Мечта.

Желание и страст са морско ехо.

 

Над неговите бисерни води

летят на воля птици сладкогласни.

Дори и денем къпят се звезди

и всичко е вълшебно и прекрасно.

 

Всяка лодка има собствен курс,

но всяка търси само светлината.

Не е солено, има своя вкус

и винаги е милвано от вятър.

 

Ковчег за него Ной не би сглобил,

за да предпази давещите хора.

В морето Бог сърцето си е скрил

 и затова сега натам се молим.

© Валентин Йорданов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • "И никой не мечтае за брега" камо ли за спасителен пояс, давиш се и ти е кеееф
    Много хубав първи куплет!
  • Поздравявам те за морето от любов!
Предложения
: ??:??