24 мар. 2009 г., 22:59  

Мормонка ли? Не! 

  Поэзия » Юмористическая
716 0 8

Веднъж, таман застройвам супата с яйце

и ръся чер пипер и половин лимонче,

на портата похлопа ми едно момче

и хвана да ме кандърдисва за мормонка.



Едно таквоз го гледам - нашенче не е,

обаче, го разбрах - мормонка ще ме прави!

И да не вземе грешно да ме разбере,

се кръстя - да покажа, че съм православна.



Остави две-три книги, уж да ги чета

(да им бера гайлето, да не ги набара Фильо).

Беля си взех със туй момче! И повървя -

до нас пътека изора и все ме агитирва.



Брех, в чудо се видях! (Хареса ли ме, кво?)

През ден, през два ме набикаля тъй - религиозно

(Добре не цъфна Фильо с някое дърво!)

и с приказки ме омайосва най-насериозно.



За да не се излагам, че си падам тъпа,

отворих книгите в науки да се подкова...

Що щеш?! Тя работата хич не била в пътя -

те водели по пет-шест булки на глава.



Лелюх! Направо побеснях и се каздисах!

(Дано, за булките, да не научи Фильо!)

Мормонякът директно щеше да артиса,

да беше там! С дилафа щях да го подфиртя!



Сега да се яви мормонската му мамка!

Дипломатично ще се хилна, сладка като мед:

"Ох, закъсня, момче...Склоних за мюсулманка...

Иди, се разбери с Аллах, или пък с Мохамед!“


Радост Даскалова

© Радост Даскалова Все права защищены

Автор запретил голосование.
Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Таз "Мурмонка" още снощи я четох и препрочетох и как са смяааааах! Ама гле'й Филю да не се закачи и той за мюсюлманството, щот и там са позволени повече от една жена...
    Поздрави, Радост! Умееш да даряваш радост!...
  • Да пази Госпуд - саму тес
    ни са са мяркали тъдява...
    Йеховата са мярна саму есенес,
    ма с негу лесну са управих.
  • И мени гонеши ма тоз мормон ужасин
    и книги 'сЕ в ръце ми буташе.Ма нА-
    ти явну, ачигьоз жина излези-
    разбрала си за тия 5-6 булки на глава.

    Сладурана!
  • Кът та гледам, за антимурмонка съ гласиш - по 5-6 мъжи на ина булкя, дет са падат...
  • Ми тоз Филю може тайно да мурмонясва някъде Радостчееее!!!Те мЪжити тъй мурмонясват...Дай да ги настигним!!!
  • гулям сирсем тоз Филю, бре жина
Предложения
: ??:??