МОРСКИ СВЯТ
Гмуркам се в морето
Със шнорхел на лицето
С бутилка на гърба
Плувам към ръба
Падината е голяма
И какво ли в нея няма
Морска звезда чудата
Усмихва ми се във водата
Рибки разноцветни плуват
Интересни фигурки образуват
Коралите цъфтят безчет
И украсяват дъното навред
Октоподи два закусват
Морски кончета препускат
И акула се задава
Над скалата наблюдава
А русалката красива
Ми подава мида сива
И показва ми навред
Съкровища от кораби безчет
Омайва ме със песен
Че морският свят е чудесен
© Милена Карагьозова Все права защищены