Кротко полягат вълните,
тихо заспиват в морето.
Вятър приспивно им пее.
Чайки кръжат и разнасят
нежната люлчина песен.
Вечер в морето полегна
и чуваш как вятърът леко
и тихо в небето отлита.
Чайките вече спят по скалите,
скръстили в нежност крила.
Меката светлина на луната
се стели като дим над огнище.
Нощта вече встъпи в правата си
... без тебе.
© Весела ЙОСИФОВА Все права защищены