Моряците са яхнали вълните
и гонят хоризонта син.
По тях сълзи русалки ронят
очаквайки ги ден след ден.
Моряците русалките обичат
и дирят ги в безбрежния простор.
Намерят ли ги им се вричат,
а после друга гонят с пламнал взор.
Русалките морякa свой очакват.
Очакват и тъгуват всеки ден.
С сълзи моретата напълват.
Горчи от сол просторът син.
© Минко Андонов Все права защищены
Благодаря за времето и коментара Сенилга!