... джаз нотите на стенеща китара
оставят в тишината дрезгав знак...
Капка огън и запалена цигара,
бутилка старо вино. Полумрак.
Горяща свещ. Извивка на пантера
и сенки по гръбнака ѝ се стичат,
лъжичка сребърна лежи в хайвера
... а устните! те знаят да обичат!
И тлеят в този здрач очи на котка,
а сребърният цип е дълъг стон
и има собствена метална нотка,
трепти в един влудяващ обертон.
Тих пламък озарява орхидея
и рамене от нецелунат скреж,
по нея светлосенките се реят
и пада роклята със див копнеж.
Ръцете по извивките минават,
умира сякаш всеки стенещ трус.
Последните дантели онемяват
Китарата отронва нота блус...
Жени Иванова
© Jasmin Все права защищены