Моя пурпурна, късна любов,
моя муза крилата и свидна,
галещ бриз в живота ми нов,
целуваща песен приспивна...
Преоткривам те в есенни дни,
в златния дъжд на мечтите
и в лунните нощи с будни очи,
вървя по твоя път към звездите...
Пресътворявам те във фибрите свои,
в словата живи на нежния стих,
в струящи от копнежи порои,
в лазура на пристана тих...
и с крехки пръсти все стискам
парещи въглени в длани,
твоя огън все пазя и искам
да топлиш до края дома ни...
¤ۣۜ๘●•Daisy Patton•●๘¤ۣۜ
© Дейзи Патън Все права защищены
Поздрави, Дейзи!