Петък е. Април. Тринайсти още само...
Защо обаче ми пресича пътя
наежен, мяукащ котарака чер?
Във фрикасето, порцията ми голяма
пиперницата с развитата капачка
заля го изобилно със пипер!
От саксиите с цветя на мама
онази със висящата молоха
защо изсипа се на моята кола?
Но нека туй, което поетапно, бавно -
нахлузен тъй жестоко върху мен
(на липса на късмет живота)
убиващо ме бавно - ден след ден...
да има шанс поне веднъж
в този ден да ми спаси живота!
© Ангел Милев Все права защищены