Това е моят филм, недейте ми го режисира,
във него, ако искам, ще играя и дърво,
ще бъда лебед, който истински умира,
ще съм безкрайно дръзко огнено кълбо.
И дама пика, поискам ли, ще изиграя,
лежерно - като в покер без пари,
но мизата, когато преброим накрая,
залогът ми на някого ще загорчи!
А мога и в река да се превърна -
ленива, тъжна, тръпнеща за дъжд,
додето пълнолуние не ме обгърне
и запокити в бързея на влюбен мъж!
Нима във ролята на блудница оплюта
ще ме корите, че съм влязла ей така,
по-лесно е сърненце малко от кошута
да вземат, отколкото от мен страстта!
Дали умея кралски шут да имитирам?
Във джоба ми, наред с кристално колие,
си нося шапка със звънци. Умирам
да се държа като разглезено хлапе!
Така че, в моя филм каквато си поискам,
такава роля ще си пресъздам сама!
Кралица, дрипла... ще поема риска
да вляза в образа на моята съдба!
© Таня Донова Все права защищены