6 мая 2021 г., 22:52

Моят комшия 

  Поэзия
415 0 2

 

 

       Моят комшия засмян

       казва се Осман.

       Първо изкоси тревата,

       след туй изора земята.

      Сега ще си сее боб

      и ще лапа като поп

      кога той му порасте

      и шушулки с боб даде.

      Сее си картофи,ряпа-

      със мерак ще ги излапа,

      после къдрави салати,

      червени,розови домати,

      тиквички,зеле,пипер-

      сладък като шекер.

      Краставици,чесън,лук,

      всичко е засято тук,

      а пъпеши и дини сочни

      да бере той щом започне

      редовно тогава

      цели кошници ми дава.

      Пълни ги и с зеленчуци,

      нали имам внуци.

      Аз пък плодове му давам

      и кафенце му подавам.

      През оградата така

      гледаме се с доброта.

      После в свойта къща

      всеки се завръща.

 

 

 

 

© Лидия Кърклисийска Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??