Нарисувах си дъга,
не със четка и бои, а със цветя!
Грейнаха огнени макове по средата -
побрали цялата жарава на земята,
с нежния си аромат от Долината
до него розите се наредиха ароматни,
с маргаритки бяло вплетох,
с нарциси и първото кокиче го доплетох;
жълти и оранжеви лалета
затрептяха като празнични конфети;
цяла нива от тинтява, незабравка и синчец,
като пролетно небе, се намести в цветния венец!
Люлякът и той, лилаво-виолетен,
в пъстрата палитра се преплете;
най-накрая за баланс гори зелени
включиха се най-навреме,
Не дъга, а на нашата земя
всичката ѝ красота
имам си на моята стена,
та когато вън завие люта зима,
на родината ни мила
топлината да си имам!
© Ссссс Все права защищены
http://otkrovenia.com/bg/kolaji/sred-dyga-i-cyalata-v-cvetya