За моята приятелка Мария
Моята молитва
26.04.2017
Прости ми, Господи, че не последвах
аз вярата ти, но не съм и атеист!
Живях в такова време, но прогледнах,
та също и не станах комунист....
Ще чуеш ли сега молбата ми гореща,
че моля се за Твоята благословия,
но,за да не кажеш - "ти мини отсреща,
защото си за ада и молбата ти - махни я!"
Затуй в смирение така ще кажа,
че сигурно съм грешна и не заслужавам...
/това за мен в момента не е важно/-
за близка моя е милостта и се надявам...
Тя болна е - в момента е на операция.
За нея моля - дай ѝ вяра, много сили, Боже,
на доктора ръката - в тая ситуация
да е умела, сигурна и шанс да има още!!
Всички твари сме в ръцете ти. О, Боже!
Знам, всекиму ти път си отредил
и колко дни той има, за да може
до край да извърви го и да му е мил!
Достойна е за милостта ти, Боже!
Тя много е добро на всеки дала.
Дори и чужди грижи, споделени може
да станат нейни и помага - без забава!
Нямат ли си дом животни, птички
тя също ги обгрижва със любов
и радва с топли думи и дела си всички
и първа е при някой спешен зов!
Бих дала и от мен ребро, или частица
за нея. Горещо моля се да оцелее,
защото вярвам, че е като светица
не искам много, само още да живее!!!
От сърце те моля, Боже, подари ѝ
животец още малко,че потребна е
на мъж,н евръстни внуци, дъщеря, дори
на мен като опора и майчица вълшебна
© Ирина Филипова Все права защищены