Мила, как да те видя желая,
по бузите да не текат сълзи!
Много болка има, иде края,
ще вехнат кокичета и рози!
От живота тъжен съм огорчен,
мисълта за тебе ме крепи само,
близо е нощта, ще свърши ден,
а няма го до мене твоето рамо!
Тя ще ме приспи, ще спра да пея,
ще свършат мъките ми на земята
и напразно искам вечно да живея,
близо са вече тишината и тъмата!
Живей си живота, не плачи ти за мен,
само завинаги в сърцето ти нека бъда!
От мъдростта с участ тежка примирен,
съжалявам, че повече няма да те видя!
© Георги Все права защищены